Kisauutiset

Ikaalinen Open 2023

Porin Taekwondon kilpailijat toivat kotiin 27 mitalia – 12 kultaa, 7 hopeaa ja 8 pronssia – kevätkauden päätöskilpailusta Ikaalisista. Kilpailuihin porilaiset matkasivat lauantaina poikkeuksellisen suurella joukkueella: liikesarjoissa ja ottelussa oli kummassakin kuusi kilpailijaa ja neljä kilpaili molemmissa kilpailumuodoissa. Liikesarjojen ranking-sarjoissa porilaisia edustivat Helmi Riuttala ja Nea Forsell.

Riuttala voitti hopeaa alle 30-vuotiaiden naisten yksilösarjassa. Forsell jäi kadettitytöissä niukasti neljänneksi. Ilman mitalia hän ei kuitenkaan joutunut kotiin lähtemään. Ennen liikesarjakilpailua Forsell ehti voittaa kultaa ottelussa harrastajasarjan C2 tytöissä.

Liikesarjojen harrastajasarjoissa Aada Paakkunainen sai kultaa puna-mustavöisten lasten sarjassa ja lasten parisarjassa yhdessä Alexina Leinon kanssa. Ryhmäsarjassa Paakkunainen, Leino ja Miukkis voittivat hopeaa. Leino nappasi myös hopeaa puna-mustavöisten lasten sarjassa. Maisa Uusitalo sai kultaa sinivöisten lasten ja pronssia sinivöisten naisten sarjassa. Lisäksi hän voitti kultaa ottelussa oman painoluokkansa D2 tytöissä. Miukkis voitti liikesarjojen yksilösarjoissa kultaa (diesel-naiset) ja pronssia (puna-mustat naiset). Veljekset Topias ja Viljami Elonen tekivät vakuuttavaa jälkeä ensimmäisissä kilpailuissaan. Topias voitti kultaa ja Viljami hopeaa vihreävöisten miesten sarjassa. Viljami sai pronssia myös vihreävöisten lasten sarjassa. Yhdessä veljekset saivat kultaa alempien vöiden parisarjassa ja pronssia lasten parisarjassa. Samu Leino sai pronssiset mitalit liikesarjojen vihreävöisten miesten sarjassa ja ottelussa oman painoluokkansa C2 pojissa.

Edellä mainittujen ottelumitaleiden lisäksi porilaiset saivat ottelussa neljä mitalia. Kultaiset mitalit kaulaansa saivat Elisei Erkhov (B2 nuoret harrastajat) ja Thor Tomberg (C2 pojat). Tilda Blomqvist voitti hopeaa (D2 tytöissä) ja Miikka Leino pronssia (C2 pojissa).

Valmentajat ovat erittäin tyytyväisiä koko joukkueen suorituksiin. Mukana oli paljon ensikertalaisia ja tästä tilanteesta onkin hyvä jatkaa harjoittelua eteenpäin. Suuri yleisö pääsee syksyllä seuraamaan taekwondo-kilpailijoiden suorituksia Porin urheilutalolla lauantaina 9.9. järjestettävässä Pori Rospuutto kilpailussa.

Espoo TKD Open 2023 ja Toronto Online Poomsae

Tuloksia kahden maanosan taekwondokilpailuista luettavissa Satakunnan Kansasta: Porilaiset taekwondoinit mitaleille Espoon ja Toronton kilpailuissa.

Lohja Open 2023

Kilpailutulokset nähtävillä Satakunnan Kansan jutussa: Porilainen kuusikko otti 15 mitalia kilpailukauden avajaisista.

German Open Poomsae 2023

Lue aiheesta Satakunnan Kansan jutusta: Nea Forsell nappasi kultaa ja pronssia ja varmisti paikkansa EM-kilpailuissa.

PM-kilpailut 2023

Lue Satakunnan Kansan juttu aiheesta: Porilaisille menestystä taekwondossa - Nea Forsell ja Helmi Riuttala mitaleille kilpailuvuoden ensimmäisestä kisasta.

SM-kilpailut ja ranking 2022

Nea Forsell
SM 1 kadettitytöt
Ranking 1 kadettitytöt
Ranking 3 alle 17-vuotiaiden ryhmäsarja

Helmi Riuttala
SM 3 alle 30-vuotiaat naiset
SM 2 alle 30-vuotiaiden ryhmäsarja
Ranking 4 alle 30-vuotiaat naiset
Ranking 2 alle 30-vuotiaiden ryhmäsarja

Iiris Petäjä
SM 3 alle 30-vuotaiden ryhmäsarja
Ranking 9 alle 30-vuotiaat naiset
Ranking 4 alle 30-vuotiaiden ryhmäsarja

Porin Taekwondo
Ranking 7 seurapisteet

Suorituksista pääset lukemaan myös Satakunnan Kansasta klikkaamalla tästä.


Kuva: Peter Forsell

Nurtzi Open 2022

Syksyn viimeinen liikesarjakilpailu ennen joulukuun SM-kilpailuja pidettiin 19.11.2022 Nurmijärjvellä. Porin Taekwondon kilpailijat osallistuivat Nurtzi Openiin kahdeksan hengen joukkueella. Kotiin tuomisena oli 4 kultaa, 3 hopeaa ja 4 pronssia sekä muita hyviä sijoituksia.

Nea Forsell voitti pronssia kadettityttöjen yksilösarjassa ja Iiris Petäjä kultaa alle 30-vuotiaiden naisten ryhmäsarjassa. Petäjän kanssa samassa ryhmässä kilpailivat Anna Alatalo ja Mia Knutsson (Espoo Hwarang Team).

Lasten ilves-sarjoissa Alexina Leino sai hopeaa sinivöisten sarjassa sekä Aada Paakkunainen (puna-mustavöiset) ja Noah Jokinen Canjura (keltavöiset) pronssia. Lisäksi Aada ja Maisa Uusitalo voittivat kultaa lasten parisarjassa. Miukkis voitti kultaa naisten diesel-sarjassa ja hopeaa puna-mustavöisten naisten sarjassa. Ylempien vöiden parisarjassa porilaiset nappasivat kaksi kirkkainta mitalia, kun Miukkis ja Aada voittivat kultaa sekä Alexina ja Maisa hopeaa. Harrastajien ryhmäsarjassa irtosi kolmas sija triolla Maya Jokinen Canjura, Alexina ja Maisa.

Porvoo Open 2022

Porin Taekwondon liikesarjakilpailijat Nea Forsell, Iiris Petäjä, Alexina Leino, Maya Jokinen Canjura ja Noah Jokinen Canjura matkasivat lauantaina 15.10.2022 Porvooseen. Kilpatiimin valmentaja toimi Helmi Riuttala. Kotiin tuomiseksi Porvoo Openista tuli neljä mitalia ja nippu muita hyviä sijoituksia.

Ranking-sarjoissa Nea voitti kultaa kadettityttöjen yksilösarjassa ja hopeaa alle 17-vuotiaiden tyttöjen ryhmäsarjasa. Nean kanssa ryhmässä olivat Mimi Miettinen (HNMKY Taekwondo) ja Pinja Latvajärvi (Yong Taekwondo). Iiris nappasi niin ikään hopeamitalin alle 30-vuotiaiden naisten ryhmäsarjassa yhdessä Anna Alatalon (Espoo Hwarang Team) ja Aino Kangasmaan (Lohjan Taekwondoseura) kanssa. Alle 30-vuotiaiden naisten yksilösarjassa Iiris sijoittui kuudenneksi.

Ilves- ja harrastajasarjoissa Noah sai kaulaansa pronssisen mitalin keltavöisten lasten sarjassa. Alexina ja Maya osallistuivat sekä sinivöisten lasten että naisten yksilösarjoihin. Alexina sijoittui lasten ja naisten sarjoissa neljänneksi. Maya oli lasten sarjassa seitsemännes ja naisten sarjassa kuudes. Lisäksi tytöt osallistuivat lasten parisarjaan tullen neljänneksi.

  
(Kuva: Peter Forsell)

Ambassador's Cup 2022

Taekwondon syksyn kilpailukausi Suomessa käynnistyi lauantaina 24.9.2022 Vantaalla Ambassador`s Cupissa.

Lue lisää porilaisten menestyksestä Satakunnan Kansan verkkosivulta.

Onnea Helmi ja Nea!

Taekwondo | Porin Taekwondon Helmi Riuttala ja Nea Forsell Pohjoismaiden mestaruuteen:

Lue lisää SK

https://www.satakunnankansa.fi/urheilu/art-2000008875862.html?share=12769e927dd2963638da37aeea6518e9

Haastattelussa Helmi Riuttala

  


Haastattelu Helmi Riuttalan kanssa, joulukuussa 2021

Syntymäaika: Joulukuussa 2004
Vyöarvo: 2. Dan
Taekwondo: Aloitettu vuonna 2016
Treenit:
Viisi kertaa viikossa

Porin taekwondo seuralle junnujen ryhmäpomsestaarvokisamitali on historian ensimmäinen. Suuret onnittelut merkittävästä suorituksesta. Miltä EM kisoissa tehty suoritus tuntui?

--EM-kisoissa suoritus oli mielestäni tosi hyvä, vaikkajännitti tosi paljon. Kun sain tietää voitosta, sitä oli vaikea sisäistäämuutamana ensimmäisenä päivänä, mutta voitto tuntuu aina hyvältä.

Millä mielellä olet menossa seuraavaan kilpailuun, kun nytsaavutuksena on jo parasta mitä voi haaveilla?


--Tulevissa SM-kisoissa en ota mitään paineita suorituksiin,vaan yritän tehdä kaiken, mitä ollaan treenattu.

seuraava SM kisa? Joulukuussa 5 pv. 2021                                                             
seuraava PM kisa? Alkuvuodesta 2022
seuraava MM kilpailu? Huhtikuussa 2022


Taekwondon ulkopuolella, miten sujuvat opiskelut?

--Olen Porin lukiossa urheilulinjalla ja käyn lukion 2.vuotta. Mahdollinen valmistuminen vuonna 2023.

Mitkä ovat aiemmat saavutukset, SM, PM ja EM sekä MM -kisatasolla?

--Suomenmestari yksilösarjassa vuosina 2019 ja 2020 + muitasijoituksia.

--PM: ryhmäsarjassa pronssia vuonna 2020.

--MM: vuonna 2018 yksilösarja, sijoitus 9-16.

--Olen ollut liikesarjojen maajoukkueessa vuodesta 2018alkaen.


Keväällä tuli hieno saavutus Belgian avointen kilpailuissaparisarjassa hopeaa. Miten etäkilpailu mielestäsi eroaa paikan päälläsuoritettavaan kilpailuun?

--Jännitys ei ole sama verrattuna paikanpäällä kisaamiseen,sillä ei ole yleisöä tai tuomareita. jännitys ei ole yhtä suuri, silläetäkilpailussa suoritukset voidaan kuvata monta kertaa.


Haastattelija: Miukkis

Liikesarjan liigan vuoden 2021 palkitut

Liikesarjojen liigan palkinnot koko vuodelta 2021

Kultaa

Joonas Järvenpää alle 17v pojat
Joonas Järvenpää ja Helmi Riuttala alle 17v parit

Hopeaa


Helmi Riuttala alle 17v ryhmät (ryhmässä Riuttala, Knutsonja Kangasmaa)

Pronssia

Helmi Riuttala all 17v tytöt

Suomen Mestaruus Poriin

Taekwondon liikesarjan Suomen Mestaruuskilpailut 5.12.2021

Kultaa
yksilö sarjassa alle 17 vuotiaat pojat Joonas Järvenpää
pari sarjassa alle 17 vuotiaat Joonas Järvenpää ja HelmiRiuttala
ryhmä sarjassa alle 17 vuotiaat Helmi Riuttala (yhdessä Espoo Hwarang Team Mia Knutsonin ja Lohjan Taekwondoseuran Aino Kangasmaan kanssa)

Pronssia
yksilö sarjassa alle 17 vuotiaat tytöt Helmi Riuttala

  
(Kuva Mikko Jokinen)

Poriin historiallinen junioreiden Euroopan Mestaruus

Porin taekwondon Helmi Riuttala voitti 19.-21.11.2021 Portugalin Seixalissa järjestetyissä liikesarjojen Euroopan Mestaruuskisoissa ensimmäisenä Porin taekwondo seuran historiassa, junioreiden ryhmäpoomsen Euroopan Mestaruuden!
Riuttala voitti mestaruuden junioreiden 15-17 vuotiaiden tyttöjen ryhmäpoomsessa yhdessä Mia Knutsonin (Espoo Hwarang Team) ja Aino Kangasmaan (Lohjan taekwondoseura) kanssa. Ryhmä selvisi finaalikierrokselle toisella sijalla yhdeksän ryhmän semifinaalista. Finaalikierroksella he venyivät entistä paremmin nousten sarjan voittajaksi. Suomi oli koko kilpailun toiseksi paras maa naisten sarjoissa.

Riuttala osallistui kisoissa myös junior parisarjaan Porin taekwondon Joonas Järvenpään kanssa. Puhtaat semifinaalisuoritukset avasivat parille tien finaaliin, jossa sijoituksena kahdeksas sija. Järvenpää oli myös toistamiseen kisatatamilla juniorpoikien sarjassa, jossa Joonas sijoittui kymmenenneksi.

Taekwondon liikesarjakilpailussa kilpaillaan yksilöissä, pareissa ja kolmen hengen ryhmissä. Jokaisella kilpailukierroksella kilpailijat suorittavat kaksi määrättyä, etukäteen arvottua liikesarjaa. Kahdeksan parasta kilpailevat finaalissa. Jos kilpailijoita on 9-20, kilpailu alkaa semifinaalikierrokselta, josta 8 parasta pääsee finaaliin. Jos kilpailijoita on yli 20, käydään alkukierros, josta 50 prosenttia kilpailijoista jatkaa semifinaaliin. Poikkeuksen muodostavat alle 30-vuotiaiden ja alle 40-vuotiaiden yksilösarjat, jotka käydään cup-kaaviolla, jossa kahdesta kilpailijasta aina toinen jatkaa eteenpäin, ja freestyle-sarjat, joissa käydään suoraan finaalikierros kilpailijoiden määrästä riippumatta.


Kuvassa vasemmalta Helmi Riuttala, Mia Knutsson ja Aino Kangasmaa.(kuva ja osa tekstistä Suomentaekwondoliitto.fi , kuvaaja Christian Kamphuis)

Kesäkuu 2023
 MaTiKeToPeLaSu
222930311234
23567891011
2412131415161718
2519202122232425
26262728293012

Tänään

12.00-13.30 Kilpapoomsae aloittelijat (21.5. asti) 13.00-15.00 Kilpapoomsae
17.00-17.30 Superminit 1-4v. +vanh.
17.30-18.30 Minit 5-7v. +vanh.

1500 Salikisapalaveri

Tulevaa

05.06 1730-1900 Kilpaottelijat-liikkuvuus

07.06 1730 Vyökoe (kaikki värivyöt)

07.06 1900-2000 Kahvakuula m1

10.06 Kauden päätösjuhla

10.06 0900-1600 Salikisat

11.06 1700 Johtokunnan kokous

14.06 1900-2000 Kahvakuula m1

21.06 1900-2000 Kahvakuula m1

28.06 1900-2000 Kahvakuula m1

01.07 Kesätauko (ei harjoituksia)

Salin käyntiosoite
Antinkatu 25, 28100 PORI

0400 436 177 (Kari Hakala, puheenjohtaja)
0400 176 724 (Ilkka Blomqvist, talous)

Salitilan vuokraus
kari.hakala@porintaekwondo.fi

Y-tunnus: 1501477-1

IBAN: FI94 5700 8120 1083 57

Kaikki yhteystiedot